De grootste puzzel ter wereld: de Ravensburger Double Retrospect van 32000 stukjes.

Voor een hele tijd was het het Spaanse merk Educa die met zijn 24000 stukjes puzzel Life – The Greatest Puzzle de grootste puzzel ter wereld in zijn gamma had. Zij hebben dit record zelfs laten verzilveren in het Guiness Book of Records. In het najaar van 2010 heeft Ravensburger dit record verbroken door een puzzel op de markt te brengen van maar liefst 32000 stuks. De afbeelding is een werk van artiest Keith Harring, genaamd: Double Retrospect.

32000 St - Double Retrospect - Keith Harring (Door Ravensburger)

Als je erin slaagt om dit meesterwerk gelegd te krijgen, dan kan je uiteindelijk je muur versieren voor een oppervlakte van maar liefst 5,44 op 1,92 meter. Daar heb je dus behoorlijk wat ruimte voor nodig.

De puzzel wordt geleverd in 1 grote doos samen met een trolley waarmee je de puzzeldoos dan kan verplaatsen, want 32000 stuks is een heel gewicht. Ook de doos zelf is heel mooi afgewerkt. Wij hebben de puzzel al meermaals verkocht om dienst te doen als origineel trouwcadeau.

32000 St - Double Retrospect - Keith Harring (Door Ravensburger)

De puzzel komt verder binnenin de doos verpakt in 8 zakken die elk 1/8 van de puzzel uitmaken. Zo kan je de puzzel dus vervolledigen door 8 puzzels van 4000 stukjes te maken. Zij die de ultieme uitdaging durven aangaan, mengen de 8 zakken in de doos en maken dan zo de hele puzzel. Niet meteen voor iedereen weggelegd…

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>